Som del av markedsføringen av Bike Fjord Norway har vi satt sammen en del av bestillingsklare sykkeloppelvelser til en kort film for å vise hva vi har og hva vi har under utvikling i Fjord Norge. Sykkelfilmen ble vist på ATTA sin konferanse i Anchorage og høstet stor applaus. Filmen ble også vist da Bergen2017 presenterte neste års sykkel VM i Bergen i Dubai nå i oktober.

Filmen er en del av jobben med å skape oppmerksomhet og interesse for Fjord Norge som sykkelsentrum i Skandinavia, og har som misjon å få turoperatører interesserte i vår region. Så langt har dette vist seg å være vellykket, og vi har flere kontakter til turoperatører som ønsker å sykle i Fjord Norge enn noensinne.

Fjord Norge har et stort uutnyttet potensiale i utvikling av kommersielle sykkelpakker; landeveissykkel, terrengsykling og mountain biking for å nevne noen. Sykkel er den absolutt hurtigst-voksende adventure aktiviteten, og utgjør i dag ca. 1/3 av all adventure tourism på verdensbasis.

Fjordene skal innen 2020 innta posisjonen som sykkelsentrum i Skandinavia. Gjennom prosjektet skal vi etablere en bærekraftig merkevare av verdensformat. Regionen skal bli den ledende sykkelklyngen i Skandinavia med utgangspunkt i natur- og kulturkvalitetene i fjordlandskapet.

I prosjektet skal vi utarbeide kommersielle sykkelpakker innenfor ulike produktkategorier som skal klargjøres og selges i utvalgte kanaler innenfor de forskjellige produktkategoriene hvor det er naturleg for våre partnere å ha produkt.

  1. Touring/Tursykling: Konsepttur – feks: Scenic, World Heritage, Fjord, Local gourmet food etc. over flere dager. Kan også være i kombinasjon med vandring/båttur, kajakk, etc.
  2. Touring/Tursykling: Dagstur
  3. Terrengsykling/Mountainbike: produkter og pakker
  4. Roadbiking/Landeveissykling
    1. Kan gjøres i kombinasjon med arrangementsturisme
  5. Arrangementsturer – utvikle turer knyttet til større sykkelarrangement

Postet av Dag J. Aksnes