Opplevelsesmat. Smak litt på ordet. Dette er mat som blir servert i forbindelse med gjennomføring av utendørs aktiviteter. NCE Tourism har inngått et samarbeid med Matarena og Smak av Kysten om kompetanseutvikling i prosjektet «Lønnsom opplevelsesmat». I den forbindelse kan vi tilby partnere i NCE Tourism en spesialpris for første dagen av seminaret, som har fokus på utemat med råvarer fra havet.

 

EKTE KYSTKULTUR, SILD OG SJØMATOPPLEVELSER I KALVÅG 2. mai
imageresizer                 SAK_logo_form-01

Vår langstrakte kyst byr på uendelige muligheter! Denne gangen går turen til fiskeværet Kalvåg som ligger i Bremanger, ytterst i havgapet med Nordsjøen som nabo i vest og Stad mot nord. Her finner vi et levende kystsamfunn som gjennom alle tider har levd med og av havet. I samarbeid med Norges Sjømatråd inviterer vi til to innholdsrike dager hvor vi blir kjent med produksjon og bruk av sild, vi skal ut og fiske og vi skal lage sjømat både ute og inne – som ekte opplevelsesmat!

 

Vi er glade for å ha med Jan-Erik Hauge som vår kokkefaglige inspirasjon på denne turen. Han er i dag soussjef på Palace Grill i Oslo, har erfaring fra flere av landets beste restauranter, han var finalist i Årets Kokk 2015 og har fra samme år vært med på kokkelandslaget. Han vokste opp på Bremanger og har fra barnsben av fått føle på råskapen i den sårbare og vakre naturen ytterst i havgapet. Jan-Erik ser på hjemstedet som en krybbe for sin faglige utvikling. «Å leite etter perfeksjon har vore drivkrafta mi i ein årrekkje. Eg har vokst opp i landskap med sterke kontraster, og det speglar seg nok også i den maten eg lagar», sier Jani som han også blir kalt.

 

Tirsdag 2. mai

Kl. 08.00             Båt fra Strandkaiterminalen i Bergen, ankomst kl. 12.00. (Individuell    reise til Kalvåg for alle andre som ikke reiser fra Bergen).

Kl. 12.15             Innsjekk på Knutholmen

Kl. 12.30             Velkomstlunsj – En smak av Knutholmen

Vi får en introduksjon til Kalvåg som fiskerihavn, betydningen av sildefiske etc.

Kl. 14.00             Omvisning hos Brdr. Larsen og Pelagia i Kalvåg. Fokus på kvalitet, fryst vs. fersk og inngående kjennskap til råvarene

Kl. 15.30             Fokus på «utemat» i et hyggelig naust. Flere av restaurantene som er med har en unik beliggenhet ved kysten. De kan profittere mer på å gi gjestene komplette sjømatopplevelser i naturen. Med fokus på norsk naustkultur og sild satt inn i et opplevelsesperspektiv, tilberedes og smakes det på ulike varianter av sild. Vi viser hvordan man kan kombinere en god historie med smakebiter rundt et bål i fjæra og hvor alle kan hente elementer til å lage egne opplegg som kan benyttes som en liten opplevelse/aperitif på eget serveringssted

Kl. 18.00             Pause

Kl. 18.30             Historisk vandring i Kalvåg. Svein Inge Fosse tar oss med gatelangs i Kalvåg og forteller hvordan den lille bygden har tilpasset seg en moderne tid og hvor fiskeri fremdeles er en viktig bærebjelke i lokalsamfunnet. Mange unge velger å etablere seg i Kalvåg.

Kl. 19.30             Knutholmen byr på det beste fra havet!

 

Pristilbud for NCE Tourism partnere: Dagseminar kr 350,-, middag kr 550,-

Overnatting og transport kommer i tillegg.

Alexandra Krage Angell_2_293x300 Påmelding til alexandra@matarena.no

 

Postet av Dag J. Aksnes