NHH, Bergen Næringsråd og NCE Tourism gjennomførte 27 april et frokostmøte på Grand, Ole Bulls Plass. Temaet for møtet var merkevaren Vestlandet, NCE Tourism sin satsning og investeringene EGD gjør innen reiselivsnæringen.
Møtet startet med en presentasjon og diskusjon rundt Innovasjon Norge sin nye film som skal profilere Norge og Vestlandet som vinterdestinasjon. Leif E. Hem, NHH, poengterte at filmen har mange positive elementer, men at de glemmer aktivitetene og opplevelsene du er ute etter når du vurderer å reise til Norge. Formålet med filmen er helt klart å profilere Norge og Vestlandet i utlandet, men da må man også vise hva man kan oppleve her, ikke bare hva man kan se.
«Det er de unike opplevelsene man er kommet for å erfare enten det er kajakkturen i Nærøyfjorden, skiopplevelsene i Myrkdalen, vandringen over Vidden, fisketuren i Austevoll eller andre spektakulære opplevelser regionen kan tilby. Her spiller NCE Tourism en veldig viktig rolle og bidrar med et innhold. Det er først når turistene får minnerike opplevelser de sprer flotte bilder fra turen sin på Vestlandet til sine venner i hele verden. Det er først når turistene får opplevelser de må betale for at de legger igjen penger i kassen til alle dem som satser på reiselivsnæringen. Derfor tror jeg Innovasjon Norge har noe å lære av NCE Tourism – få opplevelsene inn i kommunikasjonen av Norge og Vestlandet internasjonalt. Jeg tror også NCE Tourism har en mulighet til å sette turistenes behov i sentrum gjennom å utvikle opplevelsesbaserte produkter. For å klare dette må NCE Tourism samarbeide med andre for å lære av de beste – både innen ny teknologi (digitalisering), big data analyser, delingsøkonomi og (nedstrøms)innovasjon. I et høykostland som Norge må vi bruke kunnskap, bygge kunnskap og jobbe smart – sammen. Først da kan reiseliv bli den «nye» oljen.»  – Leif E. Hem, Professor, NHH

Postet av Iselin Andrea Ødemark