NCE Tourism skal kople sammen en verdensledende turistnæring ved fjordene, med hverandre, ledende eksperter, forskning og det offentlige støtteapparatet. Målet er at de mer enn tusen bedriftene som helt eller delvis lever av turismen ved fjordene skal løfte seg. Bedrifter skal utvikle sine produkter og sette sammen gode pakker med andre aktører. Slik skal reiselivet bli mer robust og skyte nye knopper.

Ved å delta i programmet og løfte seg og sine samarbeidspartnere skaper vi bedre og mer utviklende arbeidsplasser for de unge som satster på næringen.

Programmet er bærekraftig og fremtidsrettet. Vi satser klart og tydelig på at gjestene skal ha gode aktiviteter og opplevelser i verdens vakreste scene for naturopplevelser. Alle ledd fra transport, overnatting og mat skal gi turisten mersmak på et dypere dykk i Fjord Norges natur.

«Been there – seen that» er en tilstand turismen ved fjordene skal forlate til fordel for «må ha det – må bare ha mer og mer av det». Aktivitetsøkningen defineres av den enkeltes nivå. Om det betyr en totusenmeters topp, eller en gåtur langs en vakker sti med panorama over fjorden. Aktivitetens viktighet defineres av den som får oppleve den.

I en verden som blir travlere og travlere, med flere inntrykk, så skal smaken av Fjord Norge bringe hver besøkende nærmere i kontakt med den rene naturen vi stammer fra.

Postet av Dag J. Aksnes