Kystpilegrimsleia tar form! 

NCE T jobber sammen med 5 fylkeskommuner, 4 bispedømmer, destinasjonsselskap langs hele Fjord-Norge kysten og mange av våre partnere med å utvikle en sammenhengende pilegrimstur med opplevelser av alle slag fra Egersund til Trondheim. Turen kommer til å ta 10-11 dager.

I tillegg utvikles det 4-5 etappeturer hver seg med 3-4 overnattinger. På disse turene får den reisende oppleve vikinghistorie, kulturminner, fantastiske vandreopplevelser, kulturattraksjoner og mye mer.

Det siste nye er sammensetning av stedlig informasjon/historie sammen med den liturgiske delen den reisende får i kirkene. Dette i seg selv blir reason-to-go ! En sammenhengende rød tråd; ”Levd liv” skal kombinere stedlig natur- og kulturhistorie, kirkens kulturskatter og kirkelige tekster. Dette er helt nytt og ikke gjort tidligere i norsk pilegrimshistorie. Prost Gerd Anne Aarseth står bak denne geniale ideen som ble videreutviklet og testet på en workshop i Bergen 6.-7. Juni i år.

I tillegg utvikler NCE Tourism sammen med AiSpot AS en digital reiseassistent som skal gi den reisende informasjon om alle steder som blir besøkt, attraksjoner, åpningstider, billetter, offentlig transport og mye mer.

Følg med oss i utviklingen av Kystpilegrimsleia!

 

 

Postet av Iselin Andrea Ødemark