Vi har nå kjørt 2 runder med  3 dagers «Best practice guide kurs» med leder for opplæring og guider i Wilderness Scotland, Myles Farnbank, begge kurs har fått veldig gode tilbakemeldinger. Kurset anbefales på det varmeste av de som deltok. Etter ønske fra aktører i Møre & Romsdal settes kurset opp på nytt 19.-21. april Kurset passer for alle guider. NCE Tourism har nå utvidet samarbeidet med Myles som også vil arbeid med å kvalitetssikre guideutdanningsprogram og arbeide med å utvikle og introdusere nye produkt på operatørmarkedet i UK.

Kurskostnad: kr 3.000,- pr. deltaker inkl. lunsj, EQ test og analyse
Sted: Norsk Tindesenteret i Åndalsnes, med mulighet for praktiske øvelser ute
Påmelding: pergunnar@ncetourism.com

Tilbakemelding Best Practice Guide kurs

Her kommen en liten tilbakemelding på kurset med Myles Farnbank fra Wilderness Scotland i september av Anne Beate Ytreøy.
Kurset var lagt opp med 3 fulle dager (0900-1700) med dag 1 på Stastraad Lemkuhl og de 2 neste dager i Fjord Norge sine lokaler.

Dag 1: Denne dagen hadde hovedfokus på hva som ligger i begrepet Adventure Travel (opplevelsesnæringen) og hvilken rolle guiden spiller i denne konteksten.  Mer konkret gikk vi igjennom hva  guidens betydning for å skape en god opplevelse for kunden og hva som må til for å  innfri kundens forventninger – samt mulighet for ”gåsehud” opplevelse og mulighet for endring på det mentale plan hos kunden (transformasjon).

I forkant av kurset hadde alle svart på 130 spørsmål, som la et individuelt grunnlag for en modell og rapport som målte den enkeltes EQ (Emotional Intelligence). Dette for at kursdeltakere skulle forstå bruken av mulighet for å jobbe med egen EQ både for egen refleksjon og som guider, og hvordan EQ påvirker kundens opplevelse.
Kursdagen var lagt opp med diskusjoner, egne refleksjoner og samtaler i mindre grupper. Vi var kun 6 deltagere og diskuterte i hovedsak samlet.

Kurset tok utgangspunkt i ATTA sine guide kvalifikasjoner og standarder:

  1. Teknisk kompetanse
  2. Førstehjelp
  3. Kundebehandling og kunnskap om gruppe dynamikk
  4. Formidling
  5. Bærekraft

Dag 2: Denne dagen jobbet vi med kundens opplevelse og hvordan gode følelsesmessige erfaringer og opplevelser er den viktigste driver til verdiskapning.

Vi ble gjort kjent med verktøyet ”moment mapping”, fra fysiske forventninger til de følelsesmessige forventninger.  Vi jobbet underveis med konkrete oppgaver hva som gjør en guide unik og god til å kategorisere betydningen av teknisk og intellektuell kompetanse til følelsesmessig, sosial og personlig kompetanse.  Myles viste til flere eksempler fra eget arbeid i Wilderness Scotland.

Dag 3: Siste kursdag hadde fokus på formidling . Igjen masse gode eksempler og diskusjoner og vi ble selv utfordret som formidlere i en praktisk case. Alle gikk i løpet av dag 2 og 3 gjennom egen EQ rapport med Myles, som var svært lærerikt.

 

 

 

Anne Beate

Postet av Dag J. Aksnes