Sykkel

I dag omsettes det for 263 mrd dollar innenfor adventure markedet på verdensbasis. Sykkel utgjør ca èn tredjedel av dette i tillegg til å være den hurtigst voksende aktiviteten.

Sykling langs landeveien, i skogen og på fjellet. Krevende sykling og behagelig sykling. Sykling kombinert med komfort og luksus, eller svært enkelt og mest mulig natur. I sykkelmarkedet er det mange segmenter. Dette skal kombineres med lokal overnatting, lokal mat og andre opplevelser som fint lar seg kombinere med en sykkelferie. Utfordringen er å spisse og pakke dette til kommersielt attraktive produkter.

Gjennom prosjektet Bike Fjord Norway ønsker NCE Tourism å gjøre Vestlandet til sentrum for gode sykkelprodukt i Skandinavia.

Bike Fjord Norway

I ”Bike Fjord Norway”-prosjektet blir ulike aktører i klyngen koblet sammen for å utvikle og teste ulike kommersielle sykkelkonsepter. Detaljutvikling av konseptene med tilhørende aktiviteter gjennomføres av aktørene selv. Sammen med partnere i NCE Media skal sykkelproduktene visualiseres på en helt ny måte. I fellesskap jobbes det i tillegg for en god infrastruktur for sykling i de fire vestlandsfylkene.
Prosjektet skal føre frem til en meny av eksklusive og anbefalte sykkelruter, med attraktive og varierte tilbud relatert til sykling og andre unike opplevelser i Fjord Norge. Menyen skal merkevarebygges og Fjord Norge skal bli en internasjonal «snakkis» når det gjelder uforglemmelige sykkelopplevelser.

Partnere i NCE Tourism – Fjord Norway er blitt invitert til å bli med i sykkel-prosjektet. I tillegg er det etablert et godt samarbeid med Sykkel-VM i Bergen 2017 og Tour des Fjords. Ambisjonen er å koble aktører som i dag ikke har satset på sykkel, slik at disse sammen kan utvikle nye kommersielle konsepter, og finne sin plass i dette raskt voksende markedet.

Verdens beste ryttere gir god drahjelp til markedsføringen av sykling på Vestlandet. Det gir oppmerksomhet og fantastiske bilder av en storslått natur til et stort internasjonalt publikum. Siden 2013 har de beste sykkellagene konkurrert i Tour des Fjords, og i 2017 skal sykkel-VM arrangeres i Bergen. Tour des Fjords er raskt blitt en suksess. Det består av et stort proffritt som i 2015 ble utvidet til fem etapper, med start i Bergen og målgang i Stavanger. Planen er å videreutvikle rittet slik at det går gjennom alle de fire vestlandsfylkene. I tillegg er det turritt og barneritt, samt andre aktiviteter.

– Vi trenger aktive nettverk, godt samarbeid og målrettede prosjekter. Med felles lokal innsats overfor de større aktørene kan vi kanskje komme dit Sveits er i dag, sier Arne Berg. – ”Naboen” er den beste samarbeidspartneren, ikke en konkurrent. Den store konkurrenten er Alpene, sier Arne Berg som driver Berg Fritid. Han har utviklet spennende sykkel-produkter og driver utleie av sykkel.

btn-sykkel