Vestlandet er kjent for sine gode råvarer. Tilbake i historien var tørrfisken et varemerke for god norsk eksportmat. I moderne tid er vi kjent for fersk fisk, kjøtt, bær og frukt. I tillegg til ha gode råvarer og en historisk god mattradisjon har vi nå også noen av verdens beste kokker her i Fjord Norge. Det skjer også nyheter innenfor drikke på Vestlandet – det er utrolig gøy å se den produksjonen som nå vokser lokalt både når det gjelder sider, øl og brennevin.

Alle disse fortrinnene har vi ikke vært dyktige nok til å benytte oss av i reiselivet. Sammen med produsentene og opplevelsesbedriftene må vi få frem at vi har svært gode matopplevelser å tilby. Etterspørselen etter lokal mat og drikke er sterkt økende og det er en del av den totale reiseopplevelsen.

Vi har alle ansvar for å øke vår egen bevissthet og stolthet om at vi har førsteklasses matopplevelser å selge, gode råvarer, dyktige kokker og historisk spennende tradisjonsmat. Når vi får implementert disse konkurransefordelene våre tilrettelegger vi for en enorm verdiskapning på hele Vestlandet.

Postet av Dag J. Aksnes