Salget av norske aktiviteter på det digitale markedet går en lysende framtid i møte etter at de to største bookingsystem-aktørene på det europeiske markedet signerte en samarbeidsavtale sist uke. Sveitsiske Trekksoft og islandske Bókun kombinert kan dermed tilby over 30 000 bookbare aktiviteter på nett fra over 2 000 europeiske leverandører. Dette er en svært god nyhet for reiselivet i Norge, da flere aktivitetsleverandørene har valgt sin bookingløsning fra nettopp en av disse to. Svært mange ulike bookingsystemer ble vurdert av NCE Tourism sin konsulent, Marcel Niederhauser i Northern Waves. Den grundige utredningen til Niederhauser førte til at NCE Tourism valgte å anbefale Trekksoft som bookingsystem for sine medlemsbedrifter. Han er overbegeistret for nyheten om dette samarbeidet:

Jeg synes det er helt fantastisk. Jeg så denne pressemeldingen og tenkte: akkurat dette må til! Bókun kom på en hårfin andreplass bak Trekksoft. At disse to nå kombinerer sine unike løsninger vil skape en vinn-vinn situasjon i markedet. Bókun hadde en sterk løsning på sin markedsplass, og inviterer nå Trekksoft inn i denne løsningen. Dermed kan en aktør som bruker Trekksoft inngå  distribusjonssamarbeid med aktører som bruker Bókun.  Bókun er brukt av mange lokale bedrifter i Romsdalen. Disse kan nå integrere sine aktiviteter gjennom Trekksoft i f.eks Fjord Tours sine pakker.

Mange reiselivsbedrifter fra Tromsø og Flåm bruker også Citybreak som sitt bookingsystem. NCE Tourism har nå tatt initiativ til å se på muligheten for en lignende integrasjon mellom Trekksoft og Citybreak. Administrerende direktør i Trekksoft, Jon Fauver, stiller seg positiv til dette forslaget:

I teorien er det mulig å knytte Citybreak opp mot Trekksoft sitt leverandørsystem. Citybreak er sterkest på hotellbookinger, mens vi fokuserer på aktiviteter. Vi må derfor først finne ut om dette samarbeidet skal være enveis eller toveis. Dersom alle bidrar i denne saken, tror jeg det er mulig å få til en reell løsning før sesong start 2017.

 Les hele pressemeldingen fra Trekksoft-Bókun her

Postet av Dag J. Aksnes