I forrige uke gikk Eurosurf 2017 Norway (Europamesterskap i surfing) av stabben på Bore Stranden i Stavanger. Her konkurrerte noen av Europas beste shortboardere, bodyboardere og longboardere om den Europeiske tittelen som team (land). Vi dro ned dit og deltok på arrangementet for å følge utviklingen av surfing både som sport og aktivitet. 

Det er ingen tvil om at Surfing øker både på nasjonal og internasjonal basis. Fordelen med surfing er at man absolutt ikke trenger å være flink for å ha det gøy. Man kan ta surfe timer hvor man lærer grunnteknikkene, men selv om man gjerne ikke klarer å stå på første forsøk har man det veldig kjekt. Det er også en aktivitet man kan gjøre med hele vennegjengen, familien eller alene.

Her i Norge er ofte de beste bølgene på høsten, vinteren og tidlig vår. Dette betyr at det er et flott produkt man kan tilby på skulder sesongen. Det er allerede en del bedrifter som har tatt tak i dette rundt om i Fjord Norge. Man har Hoddevik og Ervik oppe i Sogn og Fjordane med Lapoint, Ervik Surfshop, Stad Surfing og Hoddevik Strandcamping.

I Stavanger området er det to surfe skoler som tilbyr kurs: http://surfschool.no og https://www.facebook.com/SurfeSkole/ 

Det blir veldig spennende å følge utviklingen av surfing i Norge. Det er maye potensiale og det er definitivt veldig annerledes å surfe i Norge i forhold til mange andre, typiske land.

 

     Photo:Julian Jy Nguyen Photo:Julian Jy Nguyen

Photo:Julian Jy Nguyen

Photo:Julian Jy Nguyen

Postet av Iselin Andrea Ødemark