Uteguiden, partner i NCE Tourism, ble kåret til vinner av Innovasjon Norges Reiselivspris for 2018. Les hva Oscar Almgren, daglig leder og eier, har å si til prisen og veien videre for den fremadstormende bedriften.

Gratulerer med årets reiselivspris, hva betyr denne prisen for deg og Uteguiden?

Ja det betyr veldig mye for oss med denne prisen. Dels for at all den jobben vi har lagt ned de siste årene blir lagt merke til og satt pris på, det er veldig stas. I tillegg gir det oss veldig mye energi for å fortsette med den jobben vi har gjort frem til nå og levere adventure-produkt i verdensklasse.

I begrunnelsen fra juryen står det blant annet «De tilbyr ingen motoriserte aktiviteter og prøver i størst mulig utstrekning å minske sitt avtrykk på naturen», er miljø og bærekraft nok Uteguiden har stort fokus på?

Miljø har alltid vært viktig for oss i Uteguiden. Vi er siden noen år tilbake medlemmer i «1% for the planet» som en av få norske bedrifter. Helt siden jeg selv startet å guide i 2007 så har jeg likt å guide turer der en klarer av å minske sitt avtrykk og ikke legge igjen spor. Det er dessverre relativt ofte vi får gå og plukke søppel på turer der folk før oss ikke har klart å ta med seg det hjem som de fikk med seg ut.

Mange av bedriftene i deres bransje er relativt små med en beskjeden omsetning. Men du har på relativt kort tid klart å bygd opp Uteguiden til å bli ei ganske slagkraftig bedrift, kan du avsløre noe av hemmeligheten bak denne suksessen?

Ja det er mange som spør meg om det. Sjølvsagt har vi en god del gode triks der vi har klart å skape moment rundt våre turer og kurs. Men hvis jeg skal trekke ut noen få ting så skulle jeg si følgende.

Flinke guider – uten våre guider som leverer gang på gang hadde vi aldri skapt den suksess som vi har hatt de siste årene. En veldig stor del av våre kunder er gjengangere og de kjem gjerne flere ganger samme sesongen.

Hardt jobb – jeg spøker ofte om det her når folk spør meg om hva som ligger bak, men spør min samboer 😉 Jeg vill ikke en gang tenke på hvor mange timer jeg har lagt ned med jobb siden jeg startet firmaet i 2012. Men med et slik pris så føles det som om det er vært det!

Utover det her så gjelder det å se muligheter i isteden for problem – det har gjort at vi har blitt en foregangsbedrift som mange vil jobbe med.

Hva blir neste steg for dere, og hvordan skal dere utvikle dere i årene som kommer?

Vi har fortsatt planer om vekst og får inn en til fast ansatt fra 1 desember på kontoret. Til tross for at vi har gjort mye de siste årene så ser vi fortsatt stor potensial for videre vekst. Vi vil fremst vokse videre for å skape en stabil, trygg og spennende arbeidsplass med mye moro. Sen er vårt største fokus nå å utvikle våre eksisterende produkt til å bli enda bedre.

Kva planlegg de å nytte prispengene på? Kommer det noen spenstige nysatsinger i kjølvatnet av prisen?

Vi jobber med en del spennende saker fremover men ikke noe jeg kan røpe nå dessverre. Men enn kan jo bare konstaterer at det som ligger i tiden nå fremover er mer film, noe som kom tydelig frem på Innovasjon Norges Kick off.

NCE Tourism gratulere igjen som velfortjent vinner av Innovasjon Norges Reiselivspris 2018, og ønsker lykke til videre!

Postet av Gry Bystøl